Armstrong Red Max 4 schokbrekers voor Volvo 140

Armstrong Redmax4 schokbrekersEen van de APK afkeurpunten van mijn gele Volvo 142 DL waren de achterschokbrekers. Hij reed ook al een beetje als een boot, dus dat had ik wel verwacht. In eerste instantie wilde ik gewoon een set standaard schokbrekers in Nederland bestellen. Toch maar even verder gekeken en op eBay UK vond ik een setje nieuwe schokbrekers van een merk wat ik niet kende, Armstrong. Na even zoeken op Internet, vond ik een mooie review:

Among the better-known firms whose dampers are sold widely are the following: Armstrong: One of the best known damper firms in the world, Armstrong manufactures a wide range of shock absorbers in both the relatively cheap and medium-priced categories. Armstrong Touring Blue units are conventional shock absorbers which are made as standard replacements for most cars. More sophisticated (and expensive) is the Red Max range which includes the adjustable, heavy-duty Red Max 4 and the gas-filled Red Max Gas Monotube.

Het type wat werd aangeboden was Red Max 4, dus dat zijn instelbare HD schokbrekers. Waarschijnlijk is dit vergelijkbaar met Bilstein schokbrekers. Gezien de interessante “Buy it now” prijs, wilde ik ze toch maar proberen.

Plaats een reactie

OudeVolvo

OudeVolvo is een klassieke Volvo hobby blog van Lars Rengersen.

Ook elektrisch?

Wil je jouw auto (Volvo of een ander merk) ook ombouwen naar volledig elektrische aandrijving? Als spin-off van mijn eigen EV conversie project ben ik EVcreate begonnen voor 'Hulp bij ombouw naar elektrisch'

Zie www.evcreate.nl

EVcreate