APK tot 2018 voor Volvo Amazon

Met dank aan Autoservice Twello is de Amazon weer voor twee jaar APK goedgekeurd. Het enige wat eraan mankeerde was een lampje wat vervangen moest worden. Dat heb ik maar even laten doen.

APK   tot   2018   voor   Amazon

We hebben er in de twee jaar tijd ook nog geen 4000 km mee gereden. Wel kreeg ik een aantekening “olielekkage”. Waarschijnlijk tijd voor een nieuw kleppendeksel pakking al vind ik een beetje vettigheid onder de auto prima. Mooie anti-roest oplossing zolang het geen hoeveelheden zijn zodat het op de straat drupt.

Wel wil de auto aandacht aan de rechterdeur en het dak, maar dat staat los van de APK.

Hierna APK vrijstelling

Overigens kon dit wel eens de laatste APK plicht zijn. Op initiatief van de FEHAC lijkt er in januari 2018 een regeling ingevoerd te gaan worden die voertuigen van 50 jaar of ouder vrijstelt van APK plicht. Zie ook “50 jaar oude voertuigen in 2018 geheel vrijgesteld van APK“. Zij vinden dit een goede zaak, ik persoonlijk niet. Er zullen vast auto’s zijn die dan door blijven rijden terwijl ze eigenlijk afgekeurd zouden moeten worden. Hoe erg is het nou om iedere twee jaar 35 euro uit te geven en even een ander de auto op een aantal hoofdpunten na te laten lopen?

1 gedachte over “APK tot 2018 voor Volvo Amazon”

  1. Ben het je eens wat betreft APK. Vorige maand mijn Amazon combi voor keuring geweest. Alles is 2 jaar gelden vernieuwd incl. de remmen en slangen. Toch bleek de rechter remslang ingescheurd te zijn terwijl die nieuw erop was gekomen. Ws toch oude voorraad geweest en nu het rubber op verschillende plekken ingescheurd. Gelijk maar RVS slangen geplaatst. Was er zonder APK niet zo snel achtergekomen omdat ik dit niet had verwacht. APK kost mij 19€ in de 2 jaar dus daar lig ik niet wakker van. Wel als ik met een enkel remsysteem door de rem was getrapt.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

OudeVolvo

OudeVolvo is een klassieke Volvo hobby blog van Lars Rengersen.

Ook elektrisch?

Wil je jouw auto (Volvo of een ander merk) ook ombouwen naar volledig elektrische aandrijving? Als spin-off van mijn eigen EV conversie project ben ik EVcreate begonnen voor 'Hulp bij ombouw naar elektrisch'

Zie www.evcreate.nl

EVcreate