Airpress HK 425/100 compressor gekocht

Voor mijn Rodac RC268 doorslijper voor schijfjes van 75mm had mijn Airpress HL360/50 compact eigenlijk te weinig capaciteit. De slijper werkte heerlijk, maar miste vermogen. Dit kwam door het luchtverbruik van 300 liter per minuut. De Rodac carrosseriezaag die ik ook had gekocht gebruikte zelfs nog meer, dus die heb ik geretourneerd en daarna een compacte Master luchtvijl/carrosseriezaag gekocht.

Daardoor ben ik op zoek gedaan naar een vervangende compressor met een luchtopbrengst van ongeveer 300 liter per minuut. De meeste compressoren specificeren het aanzuig volume, maar je moet rekening houden met een verlies van ongeveer 70%. Mede op advies van Airpress ben ik uitgekomen bij de 425/100.

Na even zoeken op Marktplaats bij Sjoerd van der Kooi terecht gekomen die me aanvullend goed geadviseerd heeft.

Airpress   bij   Sjoerd   van   der   Kooi

Ik heb gekozen voor de HK uitvoering, dus op krachtstroom. Doordat de compressor erg veel vermogen trekt moet hij anders op een verder onbelaste 220V groep worden aangesloten en mijn krachtstroomaansluiting was toch nog ongebruikt. De krachtstroom uitvoering zal wat beter opstarten als het koud is en de olie dus dik is. De opbrengst specificaties zijn gelijk. De Airpress HK 425/100 zit in de semi-professionele Green Line van Airpress.

Vanmorgen werd hij afgeleverd en heb ik hem met mijn zoontje in elkaar gezet.

Airpress   HK425   100   compressor

Helaas wel een beschadiging op de tank en een deuk in de beschermkap van de motor. Ook zit er een 5-polig stekker aan terwijl ik een 4-polige stekkerdoos heb, maar dit lost de plaatselijke installateur, Jan van Werven, nog even op.

Update
De leverancier, Sjoerd van der Kooi, liet me weten dat hij zo snel mogelijk een nieuwe afdekkap voor de motor laat bezorgen. Goede aftersales/service dus! En dat voor de scherpste prijs voor deze compressor.

Mijn Airpress HL 360/50 compact staat nu in de verkoop.

Plaats een reactie

OudeVolvo

OudeVolvo is een klassieke Volvo hobby blog van Lars Rengersen.

Ook elektrisch?

Wil je jouw auto (Volvo of een ander merk) ook ombouwen naar volledig elektrische aandrijving? Als spin-off van mijn eigen EV conversie project ben ik EVcreate begonnen voor 'Hulp bij ombouw naar elektrisch'

Zie www.evcreate.nl

EVcreate