Airco in elektrische Amazon combi

Juist toen ik de elektrische kachel en de aansturing daarvan zo’n beetje af had, kwam ik op het idee om airco toe te voegen in de elektrische Amazon combi. Als dagelijkse auto is dat eigenlijk wel zo comfortabel. Dus maar eens een originele Frigiking F500 underdash airco unit voor een Amazon van zolder gepakt en gepast.

Frigiking underdash positioneren

Door mijn kachel op maat past hij niet zondermeer op de originele plek in het midden. Uiterst rechts wil ook niet lekker dus maar eens een airco unit van een 1800ES van zolder gehaald.

1800ES underdash proberen

Past al beter, maar een goede en mooie uitblaas wordt dan weer lastig. Dus nog even een universele airco unit die ik ooit had gekocht erbij gepakt.

universele underdash passen

Ook nog vrij groot. Tot slot nog een erg compacte underdash unit uit een Daf op de kop getikt en geprobeerd.

Daf underdash passen

Die paste bijna nog het beste van allemaal. Een nadeel: vooral de bijrijder heeft koude wind. Dus heel wat units om uit te kiezen, maar niks paste echt goed.

3x Airco underdash Amazon

Dus maar even terug naar het begin. Met gedemonteerde blowers past de originele unit toch wel mooi in het midden voor de kachel.

Frigiking in het midden

Amazon airco past redelijk

Rechts gaat een losse blower nog wel lukken.

beperkte ruimte blowers

Maar links zit het verwarmingselement toch wel erg in de weg.

heating element in de weg

Desondanks even doorgezet en met een klein hapje uit het handschoenenvakje lukte het om rechts een losse Spal blower te plaatsen.

blower rechts

Links lukte het alleen als ik hem er schuin boven plaats.

blower links

Nadeel is dan dat het midden van de airco verdamper niet wordt doorgeblazen en de luchtstroom links indirect is. Dus toch nog kijken of het anders kan. Bijvoorbeeld verwarmingselement in de lengte.

toch andere orientatie PTC

Of zelfs schuin zodat ik er met een klep een gecombineerde unit van kan maken zodat de standaard blower ook de airco nog doorblaast en de airco verwarmde lucht kan uitblazen.

of gecombineerde unit

Dat vereist wel een flinke herbouw van de kachel. In elk geval alvast een Brrrr achterruit sticker gekocht voor auto’s met airco zoals die destijds werd gebruikt door Volvo dealers.

Brrrrr sticker

1 gedachte over “Airco in elektrische Amazon combi”

Plaats een reactie

OudeVolvo

OudeVolvo is een klassieke Volvo hobby blog van Lars Rengersen.

Ook elektrisch?

Wil je jouw auto (Volvo of een ander merk) ook ombouwen naar volledig elektrische aandrijving? Als spin-off van mijn eigen EV conversie project ben ik EVcreate begonnen voor 'Hulp bij ombouw naar elektrisch'

Zie www.evcreate.nl

EVcreate