Aftermarket airco voor Volvo Amazon

airco Volvo AmazonNog altijd heb ik het plan om airco in te bouwen in mijn Volvo Amazon. Ik had al wat onderdelen verzameld van oude Frigiking airco’s uit de jaren 60/70. Het nadeel was echter dat die sets net niet compleet zijn en dat een vervangende compressor nodig is. De oude York pompen zijn niet of nauwelijks geschikt voor modern koelmiddel.

Ik kwam een complete zo goed als nieuwe airco set voor een Volvo Amazon tegen en die heb ik gekocht. Alles zit erbij en is inderdaad als nieuw. Condensor met ventilator, een Sanden pomp met steun en een modernere verdamper. Al ga ik nog wel kijken of ik niet toch mijn originele Frigiking airco verdamper ga gebruiken.

Plaats een reactie

OudeVolvo

OudeVolvo is een klassieke Volvo hobby blog van Lars Rengersen.

Ook elektrisch?

Wil je jouw auto (Volvo of een ander merk) ook ombouwen naar volledig elektrische aandrijving? Als spin-off van mijn eigen EV conversie project ben ik EVcreate begonnen voor 'Hulp bij ombouw naar elektrisch'

Zie www.evcreate.nl

EVcreate