Accutester geruild en accu en ledlamp gekocht

accutester DHC 50113Vorige week had ik een digitale accutester gekocht, maar eenmaal thuis bedacht ik me dat het misschien toch niet de juiste was. Daarom even op zoek gegaan naar de datasheets. Onder een ander merk vond ik de handleiding van de BT101. Hieruit bleek dat het LED display alleen maar de accuspanning weergaf en er vier lampjes waren voor de accu status; goed, opladen, niet te meten en slecht. Door de temperatuur compensatie is de meting wel nauwkeuriger, maar erg veel informatie krijg je niet. De andere analoge accutester is van het type DHC 50113. Ook van de DHC 50113 vond ik de handleiding. Hieruit bleek dat je met deze tester ook de werking van het laadsysteem goed kunt testen. Bovendien staat er beschreven hoe je zelf voor temperatuursverschillen kunt compenseren:

BATTERY TEMPERATURE = DECREASE BATTERY RATING BY:
-7 ?C = 1 STEP
-17 ?C = 2 STEP

Ook kun je onderzoeken of de startmotor niet teveel stroom trekt. Al met al dus een apparaat met veel meer mogelijkheden voor een derde van de prijs. Gelukkig waren ze bij Trailer & Tools (zie marktplaats of hun website) erg flexibel en kon ik hem zo omruilen.

Toch heb ik om problemen in de winter (als die nog komt) te voorkomen maar een nieuwe accu gekocht. Ik kon voor een zeer scherpe prijs van 80 euro bij hen terecht voor een 60 Ah accu. Tot slot ook nog maar even een rolletje PVC tape en een goede oplaadbare LED kluslamp gekocht.

Plaats een reactie

OudeVolvo

OudeVolvo is een klassieke Volvo hobby blog van Lars Rengersen.

Ook elektrisch?

Wil je jouw auto (Volvo of een ander merk) ook ombouwen naar volledig elektrische aandrijving? Als spin-off van mijn eigen EV conversie project ben ik EVcreate begonnen voor 'Hulp bij ombouw naar elektrisch'

Zie www.evcreate.nl

EVcreate