3M Speedglas 100V automatische laskap gekocht

Al jaren las ik met een instap automatisch dimmende lashelm die ik ooit voor niet al te veel bij Rustbuster kocht. Afgelopen weekend heb ik bij m’n vader even een stukje gelast met met zijn laskap had ik al veel meer zicht.

Een tijdje terug had ik al wat onderzoek gedaan naar een andere lashelm. Dat het een Speedglas werd, wist ik toen al vrij snel. Daarna was het nog de vraag of ik een vaste of instelbare zou nemen. In een catalogus van 3M vond ik onderstaande tabel met aanbevolen kleurwaardes.

aanbevolen   kleurwaardes   laskap

De iets goedkopere versie met een vast filter is er in kleur/filter 10 of 11. Gezien mijn toepassing en stroom die ik doorgaans gebruik vind ik het handig om desgewenst van 10 naar 9 te kunnen zakken.

Daardoor kwam ik bij de Speedglas 100V uit. Deze is qua kleur instelbaar van 8 tot en met 12. Ik zat toen nog wat tegen de investering aan te hikken. Nu dan toch maar gekocht. De beste deal vond ik uiteindelijk bij Engelbert Strauss voor 160 euro.

3M   Speedglas   100V   laskap

Wat een verschil! Dat had ik veel eerder moeten doen.

Vergeleken met het zicht van deze en mijn vorige was dat gewoon lassen op gevoel en de gok.

Zicht vooraf door de Speedglas

Speedglas   helder   zicht   vooraf

En tijdens het lassen

Speedglas   helder   beeld   tijdens   lassen

In het echt is het zicht zelfs nog wat beter dan op de foto. Ik kan hem iedereen aanbevelen!

Daarnaast nog wat Rodac doorslijpschijven besteld en een nieuwe vlakke staalborstel voor op de slijptol.

3 gedachten over “3M Speedglas 100V automatische laskap gekocht”

Plaats een reactie

OudeVolvo

OudeVolvo is een klassieke Volvo hobby blog van Lars Rengersen.

Ook elektrisch?

Wil je jouw auto (Volvo of een ander merk) ook ombouwen naar volledig elektrische aandrijving? Als spin-off van mijn eigen EV conversie project ben ik EVcreate begonnen voor 'Hulp bij ombouw naar elektrisch'

Zie www.evcreate.nl

EVcreate