123 ignition gekocht

123 ignitionAl langere tijd had ik het plan om een 123 ontsteking te kopen. Dit is een elektronische ontsteking met diverse curves ingebouwd in een origineel uitziend verdelerhuis. Het zijn dure dingen, maar je leest vaak “Het is een hele uitgave, maar het is het echt waard.” Via Martkplaats heb ik een gebruikte gevonden die nog erg mooi is, wel de nieuwe generatie en wat gunstiger qua prijs dan een nieuwe. Ik ga hem gebruiken in combinatie met de onlangs aangeschafte TT5 nokkenas. Een elektronische ontsteking is bij een dergelijke nokkenas nodig om zwevende contactpunten te voorkomen. Ik ben benieuwd!

Plaats een reactie

OudeVolvo

OudeVolvo is een klassieke Volvo hobby blog van Lars Rengersen.

Ook elektrisch?

Wil je jouw auto (Volvo of een ander merk) ook ombouwen naar volledig elektrische aandrijving? Als spin-off van mijn eigen EV conversie project ben ik EVcreate begonnen voor 'Hulp bij ombouw naar elektrisch'

Zie www.evcreate.nl

EVcreate